Petter Menning i OS 2016 Foto: Bildbyrån

Menning får ES-guld – fyra år i efterhand

Publicerad

Svenske kanotstjärnan Petter Menning tog silver på K1 200 meter i Europeiska spelen 2015. Men efter att den ungerska guldmedaljören Miklos Dudas fällts för dopning så tilldelas nu Menning istället guldet.
– Det är klart att det känns bra och viktigt att det blir rätt även om det är lång tid efteråt, säger Menning till SVT Sport.

Menning säger att han tycker det är bra att någon som dopat sig till slut åkt fast. Men han är ändå lite besviken över att det tog såpass lång tid som det ändå gjorde. Och det är framförallt känslan man får när nationalsången spelas som Menning önskar han hade fått uppleva för fyra år sedan, istället för att få medaljen nu.

– Det är inte riktigt samma sak. Att inte få stå där och höra nationalsången efter att man kört tävlingen.

Menning kommer att få sin guldmedalj när Europeiska spelen avgörs i Minsk med start i helgen.

– Även om jag hade sett hellre att jag hade kunnat ta emot den direkt efter tävlingarna för fyra år sedan så är jag glad nu. Det blir en bra uppladdning inför spelen som blir nu.

Och han hoppas att det kan bli två guldmedaljer som följer med hem, inte bara den från 2015.

– Det vore ganska häftigt. Jag måste ta dit silvermedaljen från Baku för fyra år sedan. Så att det vore häftigt att byta ut en silvermedalj mot två guld, men vi får se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer