Se den oerhört jämna finalen i K1 200m där Petter Menning tar VM-silver Foto: Bildbyrån

VM-silver i kanot för Petter Menning

Uppdaterad
Publicerad

De svenska framgångarna fortsätter på kanot-VM i Danmark.

Petter Menning paddlade hem en silvermedalj på K1 200 meter – inspirerad av gårdagens skrällguld.

– Jag blev rörd när jag såg grabbarna vinna, säger Menning till SVT Sport efter loppet.

Menning kämpade sig in i loppet och var ända framme i täten. Väl över mållinjen var det bara några centimeter som skiljde honom från italienaren Andrea Di Liberto som knep guldet.

– Jag tyckte jag kom iväg bra i starten, jag hade väldigt starkt fokus på min plan, att köra mitt lopp. När jag kom över mållinjen kände jag att jag gjort allt jag kunde, och det är det målet jag alltid har när jag ska tävla. Vi tränar på det och sen är målet att kunna genomföra det när det gäller som mest.

På läktarna i Danmark finns, till skillnad från tidigare tävlingar under pandemin, publik.

– Det är en väldigt varm känsla från läktaren. Det är många svenskar här men det känns också som att alla danskar hejar på oss. Det är en härlig atmosfär, härligt att vara i gång med publik igen, säger Menning.

Stensils fyra

Till SVT Sport berättar Petter Menning att Dennis Kernens och Martin Nathells skrällguld inspirerade honom.

– Framtiden ser ljus ut för det svenska laget. Jag blev rörd när de fick gå upp på prispallen. Det var kul att få fortsätta den trenden här i dag, säger han.

Sverige har nu ett silver och ett guld under VM, sedan guldet på K1 1000 meter på lördagen.

Linnea Stensils paddlade final på K1 500 meter, men det räckte inte ända fram till pallen. Det blev en fjärdeplats för Stensils, lite drygt tre sekunder från Aimee Fisher, Nya Zeeland, och guldet.

Menning och Stensils paddlade även K2 500 meter tillsammans i mixed-klassen. I finalen blev det en femteplats, en halv sekund från guldet.

Klipp: Här tar Dennis Kernen och Martin Nathell VM-guld i K2 1000

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.