Trojas Tor Immo och Trojas Alexander Lindqvist-Hansen jublar efter ett mål mot Västervik i onsdags. Foto: Bildbyrån.

Kaos när Troja stoppade fansgruppering

Uppdaterad
Publicerad

I tre år har Ultras Ljungby funnits för att stå bakom Troja/Ljungby. Till fredagkvällens hemmapremiär mot Karlskoga i Hockeyallsvenskan stoppades de i dörren vilket gav kaosartade scener.

– De menar att vi har fel kläder på oss, säger en upprörd August Eliesson i Ultras Ljungby till Smålänningen.

Kliubben menar att det varit stökigt i samband med Ultras närvaro på läktaren.

– Det finns en historik med våld och pyroteknik i Ultras Ljungby, vill vill stödja officiella supporterföreningen Troja Support, säger Trojas säkerhetsansvarige Patrik Svensson.

Planerar att åka till Leksand

Gruppen från Ultras Ljungby blev helt ställda.

– Vi har åkt 60 mil och får inte komma in för att vi har fel klädsel. Det är vi som står och stöttar på bortamatcherna. Vi ska till Leksand i veckan. Laget behöver oss, men nu får vi inte komma in på vår egen arena till premiären, säger en upprörd supporter, som hade förberett ett tifo inför matchen, till Radiosporten.

Matchen då? Troja slog Karlskoga med 2-1 efter straffar. Den danske forwarden Nicolai Meyer klev fram och blev matchvinnare med sitt straffmål. 

2 190 åskådare fanns på plats i Ljungby Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.