Johannes Hösflot Kläbo har tagit skidsporten med storm och tas emot som en rockstjärna var han än dyker upp. Senaste helgen var han i Falun. Foto: TT.

Kläbo drar till Kina på turné

Uppdaterad
Publicerad

Världscupen tog slut i Falun i söndags. En som inte vilar på hanen är säsongens store man, Johannes Hösflot Kläbo, som ska resa till Kina.

Efter en av de mest makalösa säsonger en längdåkare haft så avstod han banketten i Falun i söndags för att snabbt ta sig hem till Trondheim. Han vann den totala världscupen, utan att åka Tour de Ski, och tog hem tre OS-guld i Pyeongchang.

Redan i kväll kör han en sprint i Sarpsborg och på torsdag reser han med några lagkamrater, en trupp på 16-17 personer, till Kina för lopp av uppvisningskaraktär.

– Anledningen till resan är att Kina är en potentiellt stor marknad. De satsar stort mot OS i Peking 2022 och alla tjänar på att få dem på tåget, säger Kläbo till norska NTB.

Blev uppvaktad med whiskey

Säsongen avslutas med återstoden av norska mästerskapen i Alta 5-8 april.

I Falun blev 21-åringen uppvaktad på ett annorlunda sätt.

– Det kom fram en polack och gav mig en flaska whiskey och sa att jag skulle dricka den under söndagen men jag tror inte att jag öppnar den i bilen på väg hem, sade Kläbo innan den sju timmar långa hemresan inleddes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.