Klara Svensson: ”Jag orkade inte”

Uppdaterad
Publicerad
Det är en mörbultad Klara Svensson som träffar SVT dagen efter den tunga förlusten mot världsmästaren Cecilia Braekhus. ”Jag orkade inte tyvärr, hon har en helt annan rutin” säger hon.

Klara Svensson höll sig på benen i 10 ronder, men det var aldrig riktigt nära. Domarna var enhälliga när de tilldelade världsmästaren segern inför 10 000 åskådare i Oslo.

Svensson menar att det var 35-åringens rutin som var avgörande.

– Hon har ju varit obesegrad i tio år, så det är ju en jäkla fördel, säger Klara Svensson till SVT Sport.

I matchens första ronder höll Svensson det jämnt. Men Braekhus övertag växte sakta och i matchens sista ronder var det snarare en fråga om huruvida hon skulle vinna på knock-out eller inte.

– När jag väl var fräsch så  kunde jag uppleva att det inte var så jättesvårt att träffa henne, eller röra mig bort. Men jag orkar inte det tyvärr, där har hon en helt annan rutin, säger Svensson.

”Vill äta vad jag vill till frukost”

Efter en tuff träningsperiod och en lång match ser hon fram emot att få lite vila innan hon siktar in sig på nästa match.

 – Jag är inte svinsugen på att prata framtid nu. Tanken på att slå på en säck och äta råris... Jag ska se om jag kan äta vad jag vill till frukost nu. Nu är jag trött men jag är sugen på att fortsätta boxas, säger Klara Svensson.

Se hela intervjun i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer