Henrik Mchitarjanlämnar Manchester United för Arsenal och Alexis Sanchez går åt motsatt håll. Foto: Bildbyrån

Arsenal och Manchester United gör stjärnbyte

Uppdaterad
Publicerad

Alexis Sanchez, 29, till Manchester United och Henrikh Mchitarjan, 29, till Arsenal.

Den bytesaffären meddelade bägge klubbar under måndagskvällen.

Alexis Sanchez kom till Arsenal 2014 och har varit en bärande spelare i klubben sedan ankomsten med sina 60 mål på 122 matcher. Men chilenaren valde att inte förlänga sitt Arsenal-kontrakt – som skulle ha gått kommande sommar – och har i stället gjort sig redo för flytt.

Därför väljer Arsenal att släppa Sanchez redan nu – när Manchester United erbjudit Henrikh Mkhitaryan i utbyte.

– Jag är överlycklig över att ansluta till den största klubben i världen. Chansen att få spela på denna historiska arena och arbeta med José Mourinho var något jag inte kunde tacka nej till, säger Sanchez till Uniteds hemsida.

Mchitarjan kom till United 2016 men har haft svårt att slå igenom på allvar under United-tränaren José Mourinho. Nu får han prova lyckan i London under Arsene Wenger. 

– Jag är väldigt glad att vara här. Det är en dröm som går i uppfyllelse eftersom jag alltid drömt att spela för Arsenal. Nu när jag är här kommer jag att göra mitt bästa för att vi ska skriva historia, säger Mchitarjan till Arsenals hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.