Irans uppvisning på futsal-planen

Uppdaterad
Publicerad

Irans damlag i futsal kanske du inte sett tidigare – men laget är helt klart värt uppmärksamhet. Kolla in uppvisningen mot Malaysia i asiatiska mästerskapen.

Med fart, fläkt och teknik har Irans damer charmat fotbollspubliken under asiatiska mästerskapen i futsal. I matchen mot Malaysia bjöd laget på propagandafotboll, och laget kunde sedan vinna finalen mot Japan med 1-0.

– Mina spelare gjorde en bra insats och vår taktik fungerade. Så, jag skulle vilja hylla mina spelare för inställningen, säger förbundskaptenen Forouzan Soleimani till mästerskapets hemsida.

#Klickfavoriter

Lagkaptenen saknades

Irans lagkapten Niloufar Ardalan saknades dock under mästerskapet, något som blev omtalat inför. Hon stoppades från spel, eftersom hennes man vägrade förnya hennes pass, som krävdes för att åka utomlands på egen hand.

– Turneringen var väldigt viktig för mig och som muslimsk kvinna ville jag representera mitt land med stolthet. Jag ville inte åka dit för att ha kul, jag ville kämpa för mitt land. Landslaget behövde mig, men jag fick inte åka, säger hon enligt iranska nyhetsbyrån Nasim Online.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Klickfavoriter

Mer i ämnet