• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Alexandra Trusova Foto: Internationella konståkningsförbundet.

14-årig ryska först med spektakulärt hopp

Uppdaterad
Publicerad

14-åriga Aleksandra Trusova blev den första kvinna att klara en kvadrupel lutz, ett av de svåraste kvadrupelhoppen då man snurrar fyra varv i luften. Hon genomförde hoppet på en tävling i Litauen i helgen.

Ryssland har fått fram ytterligare en ung konståkningsstjärna. Aleksandra Trusova klarade hoppet som hittills bara en handfull elitherrar klarat av, kvadrupel lutz.

”Trusova gjorde kvadruplar redan förra året, men med en kvadrupel lutz tar hon sin skridskoåkning till en högre nivå”, säger Alexander Gorsjkov, ordförande i det ryska konståkningsförbundet.

Trusova satte hoppet i en junior-GP-tävling i Litauen. Där gjorde hon även en kombination av kvadrupel-toeloops.

I OS i Pyeongchang i februari tog den då blott 15-åriga ryskan Alina Zagitova guld, men nu lär hon få konkurrens från en annan tonåring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.