16-åriga Anita ska kämpa om OS-plats på EM

Uppdaterad
Publicerad

På konståknings-EM i Ryssland nästa vecka tävlar två svenska tjejer om OS-platsen i Sydkorea: Matilda Algotsson och Anita Östlund.

– Jag känner att jag har det som krävs för att tävla i OS, säger 16-åriga Anita till SVT Sport.

Anita är en envis 16-åring som inte ger upp förrän hon nått sina mål. Redan som tioåring bestämde hon att hela familjen skulle flytta från Lund till Göteborg.

– I början minns jag att mina föräldrar sa att ”Nej, en tioåring kan inte bestämma vart vi ska flytta”. Men det blev ju så till slut ändå.

Sedan Joshi Helgesson valt att lägga av är det Matilda Algotsson som ligger bäst till för att få åka till OS. Men hon utmanas av Östlund och EM är en bra tillfälle att övertyga SOK om vem som ska ha OS-biljetten. Kanske kan Östlunds höga, explosiva trippelhopp ge henne den.

– Jag känner väl att jag har det som krävs för att tävla i OS. Sedan kan det vara bra att testa på det för framtiden också. Jag är ju inte på jättegammal 2022 heller, säger Östlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.