Anita Östlund klar för EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Anita Östlund är klar för final i konståknings-EM i Minsk. Efter 52,76 poäng åkte hon in på en sjundeplats, vilket gör att hon är klar för det fria programmet.

– Jag har inte tävlat på ett tag, så det är skönt att känna att jag är tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Anita Östlund, som i fjol slutade på en total 17:e-plats, efter att ha slutat sexa i det korta programmet, är klar för final i EM i Minsk.

Östlund, som har haft skadeproblem och stod över SM i december, gjorde en stor miss när hennes trippel ögel bara blev en dubbel, och åkte hon in på en sjunde plats av 25 åkare. Det slutade med en 17:e plats inför fredagens fria program, där Östlund kommer att gå ut i den andra gruppen, av fyra. Klockan 17.33 svensk tid.

– Jag gjorde väl en dubbel i stället för en trippel, en miss som kostade väldigt mycket.Jag gjorde det sen och jag gjorde det bra, så det är bara att fokusera på långa nu. Klart man blir lite besviken under åket, men jag hade andra grejer jag behövde fokusera på så jag är glad att jag glömde bort den missen och fokuserade på resten, säger Östlund till SVT Sport.

Östlund som efter den sista träningen intygande att hon inte kände av skadan som hållit henne borta.

– Jag har inte tävlat på ett tag. så det är skönt att känna att jag är tillbaka.

SVT:s expert Lotta Falkenbäck gillade koreografin.

– Anita såg lite osäker ut innan trippel ögel, och gick inte för fullt, tycker jag. Bra att göra sin kombination (trippel toeloop+trippel toeloop) och fin och mycket mer mogen åkning nu. Jag tycker om Anitas koreografi, och hon utför programmet bra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.