Dubbla Majorov i EM: ”Det är speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov har varit Sveriges starkast lysande stjärna de senaste åren och han ska nu göra sitt åttonde europamästerskap. Men Alexander bli inte den enda Majorov som ska tävla i Minsk där mästerskapet avgörs. Hans 18-åriga lillebror Nikolaj Majorov är också uttagen och ska göra sitt första stora EM.

– Jag har ingen stor medaljchans som brorsan har men det är bara otroligt kul att få vara med, säger Nikolaj Majorov till SVT Sport.

På onsdag drar konståknings-EM igång i Minsk i Vitryssland och på herrsidan blir det inte bara en Majorov som ska representera Sverige utan två. Alexanders lillebror Nikolaj gör sitt första stora mästerskap.

– Det är speciellt att få göra de här med min bror, det är som att han lämnar över stafettpinnen till mig nu, säger Nikolaj Majorov.

Sista EM för Alexander

Att stafettpinnen nu lämnas över är för att Alexander har bestämt sig att det här är sin sista säsong på elitnivå och därmed sitt sista EM. Han har en sjätteplats som bästa resultat men siktar på ta den efterlängtande medaljen nu.

– Jag är topp fem i Europa men på tävlingen kan jag lika gärna bli 10 eller tvåa-trea, bara jag gör det jag ska så har jag en bra chans, säger Alexander Majorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.