Alexander Majorov. Foto: Bildbyrån

Fler än 6 000 vill skicka Majorov till OS

Uppdaterad
Publicerad

Konståkningsintresserade från hela världen samlar sina krafter för att protestera mot SOK:s beslut att inte skicka Alexander Majorov till OS i Pyeongchang.

En namninsamling har skapats för att visa missnöjet och mer än 6 000 har redan skrivit under.

I måndags kom beskedet att Alexander Majorov inte får någon OS-biljett av SOK. 

”Ingen OS-biljett för mig. Jag har förberett mig länge, men den olympiska kommittén säger nej. De säger att jag håller för låg nivå för mitt andra olympiska spel”, skrev han då på Instagram.

OS i Pyeongchang 2018

Men nu får Majorov stöttning. En namninsamling har startats för att protestera mot SOK:s beslut och på 20 timmar har mer än 6000 personer, från en rad olika länder, skrivit under.

– Jag tycker att det är kul att det engagerar så många. Det är bra att folk visar att de tycker det är fel och att de står bakom Majorov, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck.

Antalet underskrifter ökade stadigt under första dygnet men Lotta Falkenbäck tror inte att det kommer att förändra SOK:s beslut.

– Jag tror tyvärr att dörren är stängd. De har tagit sitt beslut och kommer att stå för det. Det är jättetråkigt, vi har en plats och en så pass bra åkare som ständigt tar sig till final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet