Cecilia Ingman och Lotta Falkenbäck kommenterar mästerskapet. Foto: SVT.

Så sänder SVT från konståknings-EM i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag ska de sista medaljerna på konståknings-EM delas ut, med damernas final som sista inslag. Ska Anita Östlund följa upp succén i kortprogrammet med ett lika fint fritt program?

16-åriga debutanten Anita Östlund visade inga nerver alls i kortprogrammet, hade bara en liten miss och ligger på en smått sensationell sjätteplats. Svenskan får gå ut i sista startgrupp i finalen, ihop med medaljkandidaterna, och har fått starttiden 19.36.

– Nu har hon sugit på karamellen och det gäller att ladda om och fokusera. Jag hoppas att hon får med sig den här härliga känslan från kortprogrammet. Hon säger att hon älskar att tävla inför stor publik och jag hoppas att publiken får igång henne ännu mer, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck.

Men det är en ännu yngre konståkare som har greppet om guldet – 15-åriga ryskan Alina Zagitova som slog till med personligt rekord och tog ledningen efter en fantastisk insats. Hon utmanas av landsmaninnan Evgenia Medvedeva, regerande världsmästare.

Lördag 20 januari

16.25 – 17.50 Damer friåkning, SVT1

17.50 – 20.45 Damer friåkning, SVT2

16.25 – 20.45 Damer friåkning, SVT Play

Svenska deltagare:

Anita Östlund (starttid 19.36)

Kommentator: Cecilia Ingman

Expert: Lotta Falkenbäck

Reporter: Marie Lehmann på plats i Moskva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.