Smärtan stoppade svenska hoppet i månader: ”Kommer inte bli fler sprutor”

Uppdaterad
Publicerad

Anita Östlund skadade foten i somras och kämpar fortfarande med att bli fullt återställd.

– Jag tror inte att det finns någon som inte påverkas av en långvarig skada, så det är självklart inte lätt, säger tränaren Andrea Dohány till SVT Sport.

Den svenska konståkningsstjärnan Anita Östlund skadade sin vänstra fot i somras. Hon kämpar fortfarande för att komma tillbaka och få bukt med smärtan i foten.

– Ibland kan jag känna av skadan, men jag har inte extremt ont, säger Anita Östlund, som tävlade för Sverige i OS i Sydkorea i början av året.

Hon har också gjort debut både i EM och i VM.

Går på sprutor

Med hjälp av kortisonsprutor har 17-åringen tagit sig tillbaka. Första stora målet är SM i Karlskrona i mitten av december. Att få tävla i EM och VM igen är också en målsättning.

– Jag var lite nere under en period, då när det var som värst hjälpte inte den andra kortisonsprutan heller. Men det har blivit bättre som tur är, säger Östlund och fortsätter:

– Vi har beslutat att det inte kommer bli fler sprutor.

”Hon har mycket vilja”

Tränaren Andrea Dohány har hopp om att Östlund ska kunna tävla på stora mästerskap snart igen, men vet vad det innebär att komma efter med träningen.

– Hon har varit skadad ganska länge och vi har tyvärr inte kunnat träna riktigt mer än två månader. Vi har inte kunnat träna hopp och får man inte träna i flera månader börjar man bli osäker på hur man ska göra, så vi behöver självklart mer träning, säger hon.

– Hon är fortfarande ganska stark och har mycket vilja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.