Mångåriga SVT-experten Lotta Falkenbäck (t.v.) och svenska EM-hoppet Joshi Helgesson (t.h.) Foto: Bildbyrån

SVT:s expert: ”Det har gått troll under en längre tid”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Lotta Falkenbäck är inte förvånad över att Joshi Helgesson, 24, lägger av med konståkningen.

– Det är jättetråkigt, men jag förstår henne. Det är tufft när det gått troll, och det har det gjort under en längre tid, säger hon.

Med bara tre månader kvar till OS kom idag bomben: Helgesson avslutar karriären – med bara tre månader kvar till OS.

– Jag är inte förvånad med tanke på den tuffa starten hon fick denna säsongen. Men det är jättetråkigt att hon slutar. Hon har betytt mycket för konståkningssverige, säger Falkenbäck.

Hur tror du att Matilda Algotssons framgångar har påverkat Joshis beslut?

– Det tror jag inte har något med hennes beslut att göra. Det är hennes egen besvikelse över att hon inte tagit steget vidare. Att storsatsningen, att träna i Kanada, inte fick något genomslag.

Varför tog hon inte steget vidare i utvecklingen?

– Kanske jobbade de på ett annat sätt i Kanada. Hon har alltid jobbat med sin syster Viktoria, plötsligt stod hon ensam och fick ta den pressen med allt vad det innebar.

– Ibland när man gör en satsning, som Joshi gjorde förra året, så kan det ta lite tid att komma i kapp träningen. Jag hade hoppats att hon skulle ta det steget, men tyvärr blev det tvärtom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.