Taljegård till final i sin EM-debut: ”Det var otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Taljegård debuterade i EM i Tallinn med ett säkert genomfört kortprogram som tog henne till final.

– Överlag är jag väldigt nöjd, säger Taljegård till SVT Sport.

Hon gjorde ett väldigt bra program och levde sig in i programmet som inleddes med en trippel flip följt av en dubbel toeloop och avslutades knästående efter en dubbel axel.

– Jag klarade alla mina hopp. Det var lite fippel på något av dem annars tycker jag att jag gjorde det jättebra. Med koregrafin tycker jag att jag fick med mig publiken och jag ser verkligen fram emot långprogrammet där jag ska rätta till småmisstagen och njuta av att köra på, säger Taljegård om sin insats.

”Räcker det till OS blir jag supernöjd”

Iförd svart munskydd fick hon tillsammans med tränaren och systern Maria, som hon tackade i sändningen, ta emot poängen 58,24, som kommer att räcka för att vara bland de 24 bästa som går till final. Förutom att jaga en framskjuten placering är Taljegård ute efter en OS-plats.

– Jag har inte fokuserat på det och kommer inte att göra det inför nästa program heller men jag hade en hyfsad poäng. Om det skulle räcka till OS skulle jag bli superglad, säger Taljegård.

Hennes personrekord från förra året är på 61,58.

– Det var otroligt att få åka ut på en arena inför publik i dessa tider. Bara känslan av att åka var jättebra, blev nästan tårögd.

Taljegård slutade på en 18:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.