Arkivbild. Foto: TT

”Varför ska förbund och tränarna skyddas när det är vi barn som borde skyddas?”

Uppdaterad
Publicerad

Konståkningstränaren fälldes för psykisk misshandel och vikthets i mars – men friades i dag av Riksidrottsnämnden.

Ett beslut som gör Selma Ihr besviken.

”Varför ska förbund och tränarna skyddas när det är vi barn som ska skyddas?” skriver Selma Ihr i ett sms till SVT Sport.

I höstas fick en Solna-tränare ta emot hård kritik för sina träningsmetoder och i början av mars fälldes tränaren för psykisk misshandel och vikthets mot 15-åriga JVM-åkaren Selma Ihr.

I dag meddelade Riksidrottsnämnden, RIN, att tränaren frias. RIN skriver att ”åkaren framstår som trovärdig”, men anser att anklagelserna i anmälan inte är tillräckligt preciserade.

”Det känns som att ingen lyssnar”

Ett beslut som Selma Ihr nedstämd.

”Det är klart jag är besviken, det känns inte som att någon lyssnar. Varför hörde inte RIN alla de åkare som vi kallar som vittnen, som kan berätta vad de sett tränaren utsätta mig för?  Varför ska förbund och tränarna skyddas när det är vi barn som borde skyddas?” skriver Selma Ihr i ett sms till SVT Sport.

KLIPP: Detta har hänt: Missförhållanden inom svensk konståkning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.