Foto: TT Nyhetsbyrå

Kuzmina överlägsen i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Slovakiska Anastasia Kuzmina var helt ohotad i världscupsprinten i Annecy-Le Grand Bornand, Frankrike och tog sin andra raka seger i världscupen. Inte ens en sent startande Laura Dahlmeier kunde skapa någon riktig spänning i tävlingen.

– Det är alltid en härlig känsla att vara en vinnare. Det var viktigt för mig att skjuta två nollor, säger Kuzmina, som är född i Ryssland och har de två senaste sprintgulden från OS i Vancouver 2010 och Sotji 2014, till det internationella skidskytteförbundet.

Fjolårssäsongens tyska dominant Laura Dahlmeier, som efter sjukdomstrubbel tidigare under säsongen verkar vara på väg att hitta formen, blev tvåa 33,9 sekunder efter Kuzmina.

Dahlmeier lovar stigande formkurva

– Det är en skön känsla att vara tillbaka på pallen igen. Jag är inte hundraprocentig ännu men formen kommer att bli bättre och bättre, säger Dahlmeier.

Vita Semerenko blev trea.

Kuzmina har hittat kalasformen – hon vann jaktstarten i Hochfilzen i lördags också.

Tre svenskor i jaktstarten

Bästa svenska blev Hanna Öberg på 21:a plats, med en bom. Mona Brorsson blev 37:a efter ett fall på slutvarvet. Hon var jämnsides med Öberg vid det andra skyttet. Emma Nilsson var 47:a. Dessa tre får köra jaktstarten på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.