Så var damernas långlopp i Ski Tour

Uppdaterad
Publicerad

Ski Tour skulle dragit till fjälls idag men vädret ställer till det med hårda vindar så arrangören tvingades ändra på etappen igår.

Den 38 km långa etapp fyra skulle avgjorts på fjället mellan Storlien och norska Meråker men nu blir det en ny sträckning. Damerna är först ut.

”Loppet kommer fortsatt vara ett långlopp, men det körs från stadion i Meråker till Fjergen, där det enligt plan ska finnas en dryckeskontroll, och sedan tillbaka till stadion i Meråker”, skriver arrangörerna i ett pressutskick.

Den nya distansen blir ca 33 km.

Damernas lopp skulle ha startat 10.45, men starten flyttades fram till 11.00 på grund av tekniska problem. Enligt uppgifter till SVT handlar det om problem med tv-signalen från Meråker.

– Planet som ska ta emot tv-signalen är trasig så vi fick ta hit en helikopter. Det är den som landat nu, säger tävlingschefen Pierre Mignerey till Aftonbladet.

– Vi skulle alltså ha en signal upp till en helikopter som skickade signalen vidare till ett plan som vidare skulle skicka ner signalen till OB-bussen men motorn i planen gick sönder.

Jacob Hård och experten Anders Blomquist kommenterar.

Se sändningen i spelaren ovan eller i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.