Charlotte Kalla tog sitt 27:e individuella SM-guld. Foto: Bildbyrån

Kalla överlägsen vinnare

Charlotte Kalla vann 10km i fri stil i överlägsen stil. Kalla ledde loppet från start till mål och tog sitt 27:e individuella SM-guld.

Det var en fokuserad Charlotte Kalla som stod på startlinjen inför 10km fristil där hon jagade sitt 27 individuella SM-guld. Och det blev som många väntat, en klar seger för Piteå-åkaren.

Redan efter två kilometer var Kalla drygt åtta sekunder före Ebba Andersson som var näst snabbast till den passeringen.

Och Andersson fortsatte att åka bra, vid 7,5km var hon 33 sekunder före Linn Sömskar. Det fanns bara ett problem, det var en person som åkte ännu snabbare. Vid samma passering var Charlotte Kalla 17 sekunder före Andersson.

Efter ett felfritt lopp och en orubbad kunde Charlotte Kalla skära mållinjen som segrare och 27 faldig svensk mästare, 24 sekunder före Ebba Andersson och en dryg minut före trean Jonna Sundling.

”Man vill ju gärna åka sitt bästa”

Efter loppet berättade Kalla att hon ville åka bra för publikens skull och inte ge efter för tröttheten i kroppen.

– Man vill ju gärna åka sitt bästa när det är publik längs banan och det var inte många meter där det inte stod någon, sade hon till SVT Sport.

Och även silvermedaljören var nöjd med dagens lopp.

– Jag var inte helt nöjd med mitt lopp i onsdags så det var verkligen kul att få till ett såhär bra lopp, sade en glad Ebba Andersson till SVT Sport.