Petter Northug (till höger) med agenten Are Sörum Langås vid en tävling i Beitostölen 2014. Foto: TT.

Agentens allvarliga olycka försenar Northugs landslagskontrakt

Publicerad

Mitt under slutförhandlingarna kring Petter Northugs återgång till det norska landslaget råkade hans agent ut för en allvarlig fallolycka och ådrog sig livslånga skador. Det gör att Northug ännu inte undertecknat kontraktet med landslaget.

Are Sörum Langås höll på och byggde på en sommarstuga utanför Trondheim och ramlade ner i ett betonggolv från tre meter med huvudet före.

Han fick frakturer i ansiktet, huvudet och i bägge armarna. Högerhanden kommer han aldrig att kunna använda normalt.

– Jag har haft två bra händer i 40 år och så har jag vänsterhanden så det här kommer att gå bra, säger han med galghumor till norska Adressenavisen. Högerhanden är i gips fixerad med järnspikar.

Trots den allvarliga olyckan inser Langås att han haft tur i oturen.

”Tappade medvetandet i ett par sekunder”

– Jag tappade medvetandet i ett par sekunder och kände att något var fel när jag vaknade till. Jag hade otur med fallet men tur med utgången. Jag kunde mycket väl fått allvarligare huvudskador. Detta dödade mig inte även om det kanske skulle kunna ha gjort det, funderar Langås som fick hjälp av sin svärfar med att ta sig till sjukhus i Trondheim.

Där fick han ligga i tio dagar innan han blev utskriven i söndags.

Northug kom aldrig på besök under sjukhusvistelsen eftersom han var ”upptagen med andra uppdrag” i Oslo.

”Jag lovar att det inte kommer bli något drama”

– Vi pratade bara i telefon. Han har varit positiv och bett mig att titta framåt. Jag förväntar mig att få se honom på 40-årsdagen, säger Langås som fyller jämnt i juli.

Northug skulle skrivit på kontraktet med landslaget 1 maj men har ännu inte gjort det.

– Vi förlorade tio dagar när jag var på sjukhuset, men vi tar upp tråden när vi är redo. Jag behöver lite lugna dagar först, men det är okej. Jag lovar att det inte kommer bli något drama kring det här, säger Langås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer