Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Elva av tolv svenskar från sprintkvalet

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga sex svenskor är vidare från sprintkvalet i Davos. En av dem är Maja Dahlqvist som har haft en tung start på säsongen och stod över förra helgens tävlingar. Med sig får de fem av sex av herrarna med sig till kvartsfinal.

– Jag är nöjd med känslan. Nu kändes det normalt, säger hon till SVT Sport.

19-åriga Linn Svahn, som slutade tvåa i den svenska premiären i Gällivare gör i dag sin blott andra värdscuptävling och tog sig vidare, trots att hon inte fick till något kanonlopp.

– Det kändes skitdåligt. Jag åkte inte skidor så bra men jag är vidare i alla fall, säger Svahn.

För Stina Nilsson och Jonna Sundling gick kvalet bättre, där de hade andra och tredje bästa tid, efter amerikanskan Sophie Caldwell som hade den bästa tiden.

Moa Lundgren slog sig in som 12:a och Emma Ribom som 27:a av de 30 som går vidare.

Av herrarna var det bara Oskar Svensson som inte kvalade sig vidare till kvartsfinalerna.

– Det är en snabb bana och det gäller att ligga på under de flacka partierna, säger Johan Häggström, som var bästa bland de svenska herrarna med nionde tid.

Olle Jonsson slutade 24:a och var helt slutkörd efter sitt prologlopp.

– Just nu mår jag inte så bra. Fy farao, sa han till SVT Sport.

Jonna Sundling jagar en ny pallplats efter att ha slutat tvåa i premiären i Ruka för två veckor sedan i samma tävling som Stina Nilsson slutade femma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.