Anders Blomquist: ”Kanske liten fördel Hagström”

Uppdaterad
Publicerad

Två platser återstår att fylla i damernas längdlag till OS.

Johanna Hagström och Anna Dyvik slåss om sprintplatsen.

– Kanske att Johanna har en liten fördel i kraft av placeringar, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

I dag presenterade Sveriges olympiska kommitté (SOK) nya namn till OS i Peking 2022. Bland namnen fanns åtta längdskidåkare, bland annat Maja Dahlqvist och Emma Ribom.

På herrsidan finns en plats kvar att fylla och på damsidan två.

Bland damerna är tre sprintåkare uttagna och tre distansåkare. SVT Sports expert Anders Blomquist tror att Johanna Hagström och Anna Dyvik slåss om den sista sprintplatsen.

– Det är starka namn som fortfarande inte riktigt är klara. Och på sprintsidan har ju både Dyvik och Hagström rejäl chans att slåss om medaljer om de blir uttagna och får åka. Som jag ser det finns det en plats kvar i sprintlaget och de kommer göra upp om den under Tour de Ski. Det blir väldigt rafflande, säger Blomquist.

Avgörs under Tour de Ski

Hagström slutade tvåa i den sprinten i klassisk stil i Ruka i november och Dyvik vann sprinten i Sverigepremiären i Gällivare helgen innan.

– Det är två jättestarka namn. Hagström har ju varit på pallen även om det var en klassisk sprint, så det är ju ett styrkebesked för hennes del. Dyvik är kanske mer allround och även om vi har ett starkt distanslag så kanske det kan finnas behov i en stafett eller i ett av distansloppen.

Vem håller du som favorit att ta en OS-plats?

– Kanske att Johanna har en liten fördel i kraft av placeringar, men det kommer avgöras under touren. Åker någon av dem jättebra där, då tror jag den personen åker med till OS.

Inte heller Charlotte Kalla är uttagen än.

– Det är ett jättetufft läge. Hon har visat många gånger att hon kan mobilisera form och göra fantastiska lopp när det är mästerskap men nu behöver hon göra det innan. Gör hon det inte bra under touren får hon inte följa med till OS så touren blir väldigt viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.