Ebba Andersson har haft en fin start på säsongen. Foto: Bildbyrån

Anderssons prisregn efter succéstarten

Uppdaterad
Publicerad

Bra resultat ger klirr i kassan. Ebba Anderssons succéstart i världscupen har gett henne mer prispengar på en vecka än hon fick under hela förra säsongen.

– Det är bara att tacka och ta emot, säger 21-åringen till Expressen.

Fyra pallplatser i världscupen (inkluderat andraplatsen i Lillehammers minitour) på två helger, ett fint facit för 21-åriga Ebba Andersson.

– Jag är lika glad varje gång. Det har ännu inte blivit någon vana för mig utan jag känner mig verkligen jätteglad över att jag lyckades hålla undan, sa Andersson efter andraplatsen Lillehammers minitour.

Framgångarna i skidspåren ger också framgångar på annat håll. Hittills denna världscupsäsong (som ännu bara hållit på i drygt en vecka) har Andersson dragit in ungefär 250 000 kr. Det är nästan fyra gånger så mycket som hon drog in i prispengar på hela förra världscupsäsongen.

– Det är bara att tacka och ta emot, säger 21-åringen till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.