Anna Dyviks drag för att inte bli smittad: Skickade sambon till sommarstuga

Uppdaterad
Publicerad

Sprintstjärnan Anna Dyvik laddar just nu för sitt andra OS i karriären. Samtidigt sprids omikronvarianten av coronaviruset fortfarande i snabb takt. Då fick Dyviks sambo bo i en sommarstuga efter Tour de Ski.

– OS är bara vart fjärde år, så det är värt att göra det, berättar Dyvik för SVT Sport.

Mitt under Tour de Ski fick längdskidåkaren Anna Dyvik beskedet om att den sista sprintplatsen på OS var hennes. 27-åringen valde därför att avbryta touren och resa hem till Sverige för att fortsätta OS-ladda på hemmaplan.

Kvar i Tyskland lämnade hon sin skidåkande sambo, Gustav Eriksson. Men när han kom tillbaka till Sverige fick han inte flytta hem direkt.

– När han kom hem från touren så fick han bo i deras sommarstuga några dagar och sedan fick han göra ett coronatest innan han fick komma hem till mig, säger Dyvik.

– Men OS är bara vart fjärde år så det är värt att göra det.

För med bara tre veckor kvar till mästerskapet är Anna Dyvik extra försiktig för att inte bli smittad.

– Jag är typ hemma bara. Jag går inte till affären, jag är noga att tvätta händerna alltid. Alla mina vänner och min familj vet att är man lite sjuk – då håller man sig borta från mig.

För Dyvik var det också självklart att tacka ja till Sveriges olympiska kommittés erbjudande om att ta en tredje dos vaccin.

– När jag läste på lite om hur vaccinet fungerade så tänkte jag att det var värt det, och att jag hellre tog någon dag med symptom nu än att få corona där nere. Det är också en viktigt del för att inte fortsätta smittspridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.