Anna Dyviks revansch efter VM-nobben: SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

I går avslöjade Anna Dyvik att hon fått beskedet att hon inte tagits ut till VM.

I dag tog hon revansch – med ett SM-guld i sprint.

– Helt fantastiskt, så himla roligt, säger hon.

Det är en tuff kamp om de sista platserna till skid-VM i Oberstorf.

I går berättade Anna Dyvik att hon fått beskedet att hon inte kommer att få åka.

Trea i går

Men under SM-starten i Borås har hon sannerligen gjort sitt för att bevisa för landslagsledningen att de gjort fel. I går slutade hon trea på 10 km-loppet, och i dag vann hon sprinten efter en fenomenal spurt där hon knäckte formstarka Johanna Hagström.

– Helt fantastiskt, så himla roligt! Jag hade så sjukt bra skidor, så tack till vallagubbarna i Mora, säger hon glädjestrålande till SVT Sport.

I går berättade du att du inte är uttagen till VM, hur skönt är det med detta då?

– Så in åt...

– Hahaha! Jag tänkte hela dagen att det enda jag vill är att vinna i dag. Så jag tänkte att jag kommer att köra som en idiot, för jag visste att Johanna skulle åka snabbt.

”Visar hur duktig hon är”

SVT Sports expert Anders Blomquist var imponerad av Dyviks insats.

– Hon visar hur duktig hon är på utförsåkning, och hon kan ju inte tala om för förbundskaptenerna att de gjort fel på ett bättre sätt än hon gjorde i dag, sade han.

Sverige har fyra platser i varje individuellt VM-lopp, och bakom Svahn, Dahlqvist och Sundling är frågan vem som blir den fjärde åkaren i den individuella sprinten. Johanna Hagström ligger troligen bra till trots segermissen i SM, men landslagsledningen kan också välja att ge platsen till någon av de tänkta distansåkarna, och både Frida Karlsson och Emma Ribom är två sådana alternativ.

”Tändvätska”

Landslagschefen Anders Byström imponerades av Dyviks insats.

– Jättebra, så klart. Det är precis så här man ska vända ett negativt besked man får, och ta det som tändvätska, säger han.

Efter det hon gjort, du känner inte att ni tog fel beslut?

– Det beslutet tog vi ju innan, så det kan vi inte göra något åt nu. Men vi har sjukt många starka tjejer i sprint.

Hagström blev tvåa i sprinten. Ribom slutade på tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.