Ebba Andersson fyra efter spurtdrama

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson blev igår fyra i Ski tour. I dag blev det en repris i jaktstarten när hon återigen hamnade utanför pallen och fick se tre norska åkare före sig.

Frida Karlsson gjorde som igår, och öppnade i ett sanslöst tempo även i jaktstarten på 10 kilometer. Efter första varvet var det ingen som var i närheten av att ha en snabbare tid, inte ens Therese Johaug. Men Karlsson hade trots allt närmare två minuter upp till Johaug och minuten upp till pallen, så det stora svenska hoppet på en pallplats stod Ebba Andersson för.

Efter fjärdeplatsen igår var Andersson även i dag med i en trio tillsammans med norskorna Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg. Och de tre skulle vara ensamma i kampen om pallplatserna. För klungan bakom, där Frida Karlsson drog, var halvminuten bakom och lyckades aldrig hota.

Ebba Andersson såg pigg ut i sista backen, och försökte sig på ett ryck. Men hon lyckades inte skaka av norskorna, och på upploppet var det mer tryck i de norska skidorna när Weng tog andraplatsen före Östberg.

Frida Karlsson lyckades inte hålla fast vid den femteplats hon så länge höll hårt vid. Istället blev Emma Ribom näst bästa svenska när hon åkte in som nia före Karlsson på 13:e plats, Charlotte Kalla på 15:e och Linn Svahn på 17:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.