Foto: Bildbyrån

Axelskadad Linn Svahn missar landslagslägret

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn finns inte med på landslagets första läger för säsongen.

Den svenska stjärnan har valt att stanna hemma för att rehabilitera en axelskada.

– Jag är trygg i processen vi gör nu och känner ingen oro, säger Linn Svahn.

Det svenska längdlandslaget befinner sig just nu i franska Tignes för säsongen första läger. Däremot saknas Linn Svahn som har problem med axeln hon skadade inför VM tidigare i år.

– Skador är tyvärr en del i en elitkarriär och jag fick den väldigt olämpligt under förra säsongen och kanske är det mer lämpligt att ta hand om det nu än några veckor innan ett mästerskap, säger Linn Svahn på dagens presskonferens och tillägger:

– Så jag är väldigt trygg i att jag kommer få ut något bra utav det här och att min axeln kommer vara full fungerande när jag väl ska tävla. Jag är trygg i processen vi gör nu och känner ingen oro.

Svahn berättar att hon kom igång bra med träningen under våren men att hon fått ett litet bakslag.

– Jag har haft en liten dipp på vägen och har varit ganska begränsad nu ett tag, men har nu kunnat börja bedriva bra träning. Det kanske inte är på den nivån i belastning jag hade önskat för tillfället men jag har kunnat träna en del de senaste dagarna och det ser positivt ut.

Det var i februari, två veckor innan VM, som Svahn skadade axeln efter att ha vurpat under en sprinttävling i Ulricehamn.

KLIPP: ”VM blev inte som jag tänkt mig” (12 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.