Marit Björgen blev mamma i natt, knappt tre veckor efter att hon beskökte världscupen i Lillehammar. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Björgen tillbaka i tävling till februari

Uppdaterad
Publicerad

Den norska skidstjärnan Marit Björgen födde i natt en pojke. Till i slutet på februari planerar hon att vara tillbaka i tävling.

Hon fortsatte att träna långt in på graviditeten. Nu vill hon vara tillbaka i tävling redan till slutet på februari och början på mars, det uppger NRK.

Det var natten till idag som den 35-åriga längdskidåkaren och hennes sambo blev föräldrar till en liten pojke.

– Han är världens vackraste lilla pojke. Vi är så stolta föräldrar, säger Björgen i ett uttalande till norska skidförbundet.

Men Björgen som i slutet på juni avslöjade att hon väntade barn och att hon skulle stå över den kommande längdsäsongen, har tränat bra under sin graviditet.

– Hon är i bra form. Jag tror att hon kan starta med träning igen ganska snabbt, säger landslagstränaren Egil Kristiansen till NRK.

Björgen som bland annat vunnit sex OS-guld och 14 VM-guld, är redan sugen på att ta sig tillbaka till världstoppen.

– Om allt går bra så är planen att hon åka i tävlingar till slutet på februari, början på mars. Det är planen och så får vi se, säger Kristiansen som menar att chansen är stor att det kan gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.