Blomquist: ”Det känns helt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

”Det är chockartat svårt att ta in. Det här är ett otroligt klantigt misstag som får vansinniga konsekvenser för det norska landslaget”, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Många i norska laget har problem med astma, det pågår ju en undersökning kring det som hände Martin Johnsrud Sundby. Den läkaren fick lämna norska landslaget och att nu den nya läkaren gör så här det går inte att förstå. Även om det ytterst är den aktive som är ansvarig för vad man får i sig, säger Blomquist.

Att nu båda världscupsegrarna, Martin Johnsrud Sundby för astmamedicin och Therese Johaug, har dopningsmisstankar hängande över sig upprör Blomquist.

– Det skadar förtroendet oerhört. Jag tror ändå att Johaug inte medvetet har gjort detta för att få fördelar mot de andra åkarna. Jag ser det mer som ett misstag men vi får se vad de säger och vad undersökningen kring detta och sedan även astmamedicinen kommer fram till. Det känns overkligt, säger SVT Sport expert Anders Blomquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.