Blomquist: Talangerna blir lidande

Uppdaterad
Publicerad

Efter de senaste månadernas turbulens i skidförbundet, där de senaste uppgifterna till SVT Sport handlade om att landslagschef Jonas Peterson fick gå på grund av en schism med vallateamet menar SVT:s expert Anders Blomquist att förbundet inte bara har problem på kort sikt. Förbundet kommer också tappa när det gäller utvecklingen för framtiden.

– Man har tappat greppet från ledningen, så att man i princip har en utplånad ledningsgrupp och tvingas till paniklösningar med kort horisont framåt för att bara klara av verksamheten så som den har varit tidigare och då tappar man ett framtidsfokus och man tappar många utvecklingsår som skidåkningen behöver i Sverige, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Med tanke på att det är många som lämnat eller har tvingats lämna sina uppdrag inom förbundet vill Blomquist se mer tydlighet och öppenhet och att förbundet blir mer transparent kring det som händer.

– Den gyttjebrottningen som sker i media nu inför öppen ridå, det är klart man vill att någon med ansvar ställer sig upp och tar ansvar för det som händer och blir tydlig. Det här är inte bra för de personerna eller för skidsverige, utan att man är tydlig med vad som händer, varför det händer och så här ser vägen framåt ut, fortsätter han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer