Alexander Bolsjunov vann långloppet i Ski Tour. Foto: TT.

Bolsjunov vann långloppet

Pål Golberg var i ledningen av Ski Tour inför torsdagens långlopp.

Men Alexander Bolsjunov sprängde fältet och gled över mållinjen ensam.

Ryssen vann med 51 sekunder och leder Ski Tour.

Jens Burman var pigg i skidspåret under halva loppet i Meråker i Norge. Sedan tog han slut och föll ner i resultatlistan, det blev till slut en 14:e plats.

Alexander Bolsjunov var desto starkare under hela loppet.

Sjur Röthe försökte gå loss efter två mil, men ryssen svarade. Sedan öste Bolsjunov på i spåret och tog sig loss från övriga åkare.

Efter 31 kilometer hade Bolsjunov 45 sekunder ner till övriga fältet. Ryssen vann till slut med 51,7 sekunder.

Bolsjunov leder Ski Tour

Det blev en spurtduell om andraplatsen. Den tog Johannes Hösflot Kläbo hem när han var snabbare än landsmannen Emil Iversen.

Pål Golberg, som var i ledningen av Ski Tour, slutade tolva. Han tappade därmed totalledningen till Bolsjunov. Ryssen är 1.05 före Golberg. Trean Röthe är en sekund efter landsmannen.

Burman är på 18:e plats i totalen.

KLIPP: Burman besviken: ”Skidorna dog”