Foto: Bildbyrån

Bolsjunov vill bjuda Kläbo på hembränd vodka

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Bolsjunov fyllde 23 år på nyårsafton och blev trea på 15 kilometer i fri stil i Toblach, Italien.

Efter loppet bjöd den ryske skidstjärnan in sin norske rival Johannes Høsflot Klæbo på födelsedagsfirande på Rysslands hotell.

– Han kan komma till vårt hotell på middag klockan 19. Då ska han få smaka på födelsedagstårta och min pappas hembrända vodka, säger Alexander Bolsjunov, enligt norska nyhetsbyrån NTB.

Klæbo var besviken efter 17:e-platsen i tävlingen som gjorde att han tappade ledningen i Tour de Ski. Norrmannen sade till och med att han gett upp totalsegern, trots att fyra etapper återstår.

Tour de Ski

Bolsjunov tror däremot att Klæbo, som är 37 sekunder bakom ledande Sergej Ustiugov, spelar ett verbalt spel.

– Om han inte ska dra hem så är det bara snack. Han ger naturligtvis inte upp med fyra etapper kvar, säger Bolsjunov, själv på en andraplats bakom sin landsman i totalen.

På nyårsdagen fortsätter herrarna touren med en jaktstart över 15 kilometer i klassisk stil. Tävlingen inleds klockan 13 i Toblach.

Efter skadan – succélopp av Calle Halfvarsson:

Herrställningen i Tour de Ski

Efter tre av sju etapper:

1) Sergej Ustiugov, Ryssland, totaltid: 1.06.43,0.

2) Alexander Bolsjunov, Ryssland, +27,0 sekunder.

3) Johannes Høsflot Klæbo, Norge, +37,0.

Bäste svensk:

10) Calle Halfvarsson, +1.34,0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet