Ryske skidåkaren Alexander Bolsjunov imponerad över Johannes Hösflot Kläbo världscuppremiär. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bolsjunovs hälsning till Kläbo – efter succéstarten

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo vann alla tre lopp under världscuppremiären i Ruka, Finland. Hemma i Ryssland följde en imponerad Alexander Bolsjunov tävlingarna – och skickade en hälsning till norrmannen.

”Hälsa att jag gratulerar honom till totala världscupsegern 2022-2023”.

Det är via norska TV2 som Alexander Bolsjunov, en av Kläbos främsta rivaler de senaste åren, skickar ett meddelande till helgens succéåkare. Bolsjunov, som tillsammans med övriga ryska skidåkare är stoppad från att tävla på grund av Rysslands krig i Ukraina, verkar räkna med att Kläbo ska fortsätta dominera hela vintern.

”Jag tror att man kan lämna över alla VM-medaljer på en gång. Och hälsa att jag gratulerar honom till totala världscupsegern 2022-2023”.

– Vad ska jag säga? Hehe, detta var ju lite överraskande, säger Kläbo när norska TV2 visar honom ryssens meddelande.

– Som idrottare tycker jag att det är tråkigt att de bästa inte står på startlinjen, inklusive Bolsjunov, men som läget är nu är det omöjligt. Och själv kan jag inte göra annat än att att åka skidor så fort som möjligt, säger Kläbo.

KLIPP: Kläbo vinner 10 km klassiskt överlägset – 50:e världscupsegern (26 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Calle Halfvarsson tappade efter en blixtrande öppning – och Johannes Hösflot Kläbo tog andra raka världscupsegern. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.