Britta Johansson Norgren vinner långloppscupen Ski Classics ”i kavaj”. Foto: TT Nyhetsbyrån

Britta Johansson Norgren vinnare av långloppscupen

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om totalsegern i långloppscupen Ski Classics var i princip redan avgjord. Nu står det helt klart: Britta Johansson Norgren tar hem cuptiteln – då sista tävlingen i finska Levi ställs in på grund av coronaviruset.

I och med att de tre sista loppen i långloppscupen ställs in har Britta Johansson Norgren nu säkrat cuptiteln – för femte året i rad.

Inför de avslutande loppen ledde Johansson Norgren med 150 poäng. Och när det fortfarande var planerat att bli ett avslutande lopp i Levi sa hon så här till SVT Sport:

– Det är klart att det känns jättebra att ha vunnit cupen för femte året. Men jag hade helst velat göra det med en vinst i ”Birken” och en bra avslutning. Eftersom jag ändå leder med 150 poäng har det visat att jag gjort en bra säsong. Det hade varit roligt om vi hade kunnat köra Levi, att man i alla fall hade fått kört och vinna på det sättet. Nu blir det lite snopet att det inte avgörs på hela säsongen ut.

Lina Korsgren slutade fyra. Norrmannen Andreas Nygaard är vinnare på herrsidan. Marcus Johansson blev bäste svensk på plats sex.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.