William Poromaa gjorde ett starkt lopp på 15 kilometer. Foto: TT

Poromaa: ”Roligt, nej det var det fan inte”

Uppdaterad
Publicerad

Unge William Poromaa gjorde ett nytt starkt lopp och blev nia över 15 kilometer – och blev näst bäste svensk.

Känslorna var lite blandade efteråt.

– Det var roligt, eller roligt, nej det var det fan inte, säger William Poromaa till SVT Sport.

Både Jens Burman och William Poromaa gjorde klart godkända lopp över 15 kilometer där båda gick in på topp tio med Jens Burman som bäste svensk på åttonde plats, knappt sex sekunder före nian Pormomaa.

William Poromaa gick ut starkt och höll sig kvar bland topp tio hela loppet efter en kraftansträngning.

– Jag tror nog det var det tuffaste loppet jag någonsin har åkt. Det är en sjukt krävande bana, det var jobbigt, säger William Poromaa till SVT Sport.

Men han var ändå nöjd över prestationen.

– Jag är nöjd. Jag visar ändå att jag ligger på en stabil nivå, kan åka många distanser och står mig bra mot världseliten. Det tar jag med mig, säger William Poromaa.

”Ett steg i rätt riktning”

Jens Burman låg bakom Poromaa i resultatlisan till en början, men gjorde en stark avslutning och tog sin bästa mästerskapsplacering med sin åttondeplats.

– Det är ett steg i rätt riktning. Speciellt på 15 kilometer skejt som inte varit min starkaste sida i år, säger Jens Burman till SVT Sport som ser fram emot femmilen.

De båda övriga svenskarna Karl-Johan Westberg och Björn Sandström följdes också åt i resultatlistan, och slutade 37:e respektive 38:a i loppet.

Klipp: Se Burman bli bästa svensk som åtta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.