Jens Burman besviken efter långloppet i Ski Tour. Foto: Bildbyrån.

Burman: ”Jag är jävligt missnöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Burman inledde långloppet piggt – men tappade nästan två minuter under andra halvan.

Efteråt var han sur.

– Från sista drickastationen var det som att skidorna dog, jag bara rasade, säger han till SVT Sport.

Jens Burman imponerade under halva långloppet i norska Meråker. Men efter det kunde han inte vara med och slåss om några topplaceringar. När han gick i mål var han en minut och 43 sekunder efter vinnaren Alexander Bolsjunov. Ryssland.

Burman var irriterad efteråt.

– Jag är jävligt missnöjd. Det är tråkigt att man alltid ska få släppa utför, säger han till SVT Sport.

– Jag tycker att jag låg med bra, jag låg bakom (Emil) Iversen och de där. Men det var helt omöjligt att gå med, det bara rasade. Sen såg jag att jag var 1.43 efter i mål. Det är obegripligt, jag fattar inte att man kan tappa så mycket från toppen och ner hit.

Sveriges vallachef, Anders Niemi, är återhållsam efteråt men förstår åkarna.

– Det är frustrerande. Man vet hur mycket tid de lägger ner på träning och investerar i det. Det är tråkigt, säger Niemi till SVT Sport och fortsätter:

– Inför herrarna gjorde vi några mindre korrigeringar. Det kändes som vi hittade något som var bättre än damernas.

”Skidorna dog”

De svenska damerna hade också problem med skidorna under långloppet tidigare i dag.

– Jag vet inte vad damerna har haft, jag tycker jag hade bra skidor hela vägen runt. Men ifrån sista drickastationen var det som att skidorna dog, jag bara rasade, säger Burman.

Vad ska du säga till vallateamet?

– Ingen aning.

– Så här kort inpå är det svårt att säga något om situationen men Norge hade bättre skidor idag. Men vi ska utvärdera med vallarna, som i sin tur på utvärdera med åkarna. Det är ingen kris, det är några som har lite bättre skidor just nu. Vi får jobba på helt enkelt, säger Niemi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.