Jens Burman hade en lyckad comeback i världscupen. Foto: Bildbyrån

Burman tillbaka efter ryggproblemen: ”Klart godkänt”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Burman har dragits med ryggproblem och inte kört i världscupen sedan mars 2020. I dag var han tillbaka – med besked.

– Det här ska nog bli bra, säger Burman efter comebacken.

Jens Burman har länge dragits med ryggproblem och tvingades tidigare till en operation. Han har därefter bara kört nationella tävlingar. I dag var han tillbaka i världscupen och slutade på en nionde plats i skiathlonloppet i Lahtis.

– Det var kul att få komma igång och tävla igen. Jag tyckte det kändes bra, jag kunde hänga med ganska bra till en början. Sedan kändes det att det saknades lite tävlingar för att orka med de andra. Men jag får ändå säga att det var en helt klart godkänd inledning på den här säsongen, säger Burman efter loppet.

”Bättre än jag trodde”

Att det var klart godkänt höll SVT Sports expert Mathias Fredriksson med om.

– Det var mycket bättre än jag trodde. Jag har sett honom i de nationella tävlingarna och där var han inte alls så här bra. Han ser mycket starkare ut. Han åker skidor på ett helt annat sätt, säger han.

Nästa helg väntar världscupen i Falun och om fem veckor är det dags för VM.

– Formen är på väg. Det är klart att det finns lite att jobba på men jag ligger bra till med tanke på de problem jag haft. Men det här ska nog bli bra. Det ska vi nog lösa, säger Burman.

KLIPP: Norsk trippel i herrarnas skiathlon – efter flera fall

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.