Halfvarsson om kämpaloppet: ”Var ett kritiskt läge”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson åkte halva loppet i täten med de ryska storheterna Alexander Bolsjunov och Sergej Ustiugov i Toblachs jaktstart över 15 km i klassiskt. Han blev sedan upphunnen av en klunga och slutade femma efter en ny fin insats.

– Det är ett okej lopp även om jag klappade igenom på tredje varvet, det var ett kritiskt läge, men jag hämtade mig och kunde gå med och det blev ett okej lopp, säger Halfvarsson, som hoppas på en placering bland de tio bästa totalt, till SVT Sport.

Upp mot en mil skruvade Bolsjunov upp tempot och ingen orkade följa. Bolsjunov hade en svacka ett par kilometer före mål men tog sig samman och höll undan för Ustiugov.

Det såg ut som om Halfvarsson skulle falla igenom fältet när han fick släppa ryssarna men Sågmyraåkaren hittade krafter igen och bet sig fast in till spurten och var fem sekunder från pallen där Ilvo Niskanen tog tredjeplatsen efter ett starkt lopp.

– Det finns så mycket skidåkning i honom och han hade inte de rätta förutsättningarna inför den här touren. Han gör det supersnyggt, säger experten Anders Blomquist om Halfvarssons insats som kommer efter gårdagens fjärdeplats med individuell start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.