Calle Halfvarsson satsar vidare men orkar inte många fler tunga säsonger. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson: ”Kommer aldrig funka annars”

Uppdaterad
Publicerad

Inte en enda pallplats och magstrul.
Calle Halfvarsson, 31, känner att han måste få ordning på problemen – annars orkar han inte mer.
– Det kommer aldrig funka annars, oavsett hur mycket jag tränar och hur mycket jag vill lyckas. Jag är inställd på att köra minst en säsong till, säger han till SVT Sport.

Det blev inga pallplatser för Calle Halfvarsson den här vintern. Senast han missade pallen under en säsong var 2015/16. Den gångna säsongen var jobbig då han plågades av magproblem.

Vid flera tillfällen uttryckte han sig uppgivet.

– Det finns ingen mening om jag ska fortsätta ha så mycket krångel, sa han till SVT Sport i slutet av januari.

I dagsläget är inte magproblemen lösta. När SVT Sport pratar med Halfvarsson berättar han att det ligger is på grund av coronaviruset.

– Jag ska på någon mer koll framöver, jag ska ner på röntgen i Stockholm men det har som sagt inte varit aktuellt just nu.

”Det tar mycket på krafterna”

Han är hemma i Sågmyra och tränar lugnt. 31-åringen förbereder sig för nästa säsong och hoppas självklart att den ska bli bättre än tidigare.

– Jag har nästan... eller jag har varit i tankarna där jag tänkt ”nu skiter jag i det, nu gör jag något annat”. Det tar så mycket på krafterna. Men jag vänder ofta på det, man har något slags supertålamod. Då tänker jag att jag ska visa till nästa år, säger Halfvarsson.

– Men jag måste få ordning på magen. Det kommer aldrig att funka annars, oavsett hur mycket jag tränar eller hur mycket jag vill lyckas.

Har du funderat på att sluta?

– Inte aktivt. Jag är inställd på att köra minst en säsong till, och förhoppningsvis tre. Så länge det går bra kommer jag fortsätta. Men det får inte bli för många säsonger som den här, då har jag svårt att se att jag fortsätter.

Herrtränarna lämnar

Det blir förändringar till nästa säsong. I dag bekräftade skidförbundet att både Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo lämnar sina roller som tränare.

– Det är tråkigt, så klart. De har varit bra tränare och haft ett riktigt bra driv.

När 31-åringen har haft det tungt i spåret har Mattias Nilsson lyft honom.

– Jag och Mattias går bra ihop, vi har haft roligt. Men jag kommer träffa Mattias ändå, vi bor ju i samma kommun. Troligtvis fortsätter han att jobba med förbundet och han kommer nog vilja fortsätta vara tränare, jag kanske kan få hjälp av honom på hemmaplan. Vi har inte tagit något snack, men vi lär göra det till våren.

Du kommer ha honom som tränare på hemmaplan?

– Ja, det är inte helt omöjligt att det blir så.

Vad har han betytt för dig?

– Jättemycket. Han har haft ett jäkla driv och när jag har behövt en skjuts i ryggen har han varit där. Han har peppat mig. Annars hade man nog inte orkat fortsätta. Det tar ju emot när man har så mycket motgångar, särskilt sånt man inte kan påverka. Det är väldigt frustrerande, speciellt med magen.

– Just nu kör vi bara på. Det var speciellt med avslutningen i Kanada, luften gick ju ur en. Då blir man lätt less, vad ska man träna för nu? Då har han återigen peppat mig.

ARKIV: Halfvarsson besviken: ”Ingen mening att fortsätta” (26 januari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Besviken Halfvarsson: "Orkar inte gå till start"

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer