Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson: ”Kan inte glida in på bananskal igen”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen – misslyckad.

Nu tar inte Calle Halfvarsson en OS-plats för givet.

– Jag ska inte kunna glida in på ett bananskal till ett mästerskap igen, säger han.

Calle Halfvarssons senaste vinter blev en lång rad av dåliga resultat. 20:e plats som bäst i världscupen och vid VM i Oberstdorf ställde han endast upp i skiathlon – och det loppet slutförde han aldrig.

Och till kommande säsong går han in med en annorlunda sommar bakom sig.

– Den har varit trög. Jag har fått kämpa mycket och varit i rätt dålig form. Det är rätt olikt mig, jag brukar vara i väldigt bra slag under sommaren, nästan för bra så jag har haft svårt att hålla i det till vintern. Det har börjat kännas bättre på det här höghöjdslägret som är vi på nu, säger Calle Halfvarsson mellan träningspassen i Frankrike.

”Behöver kämpa mer”

Det han i synnerhet tränar för är vinterns stora mästerskap, OS 2022 i Peking. Och Halfvarsson förväntar sig ingen gratisuttagning till de olympiska spelen.

– Jag ska skapa mig ett bra självförtroende. Och sedan måste jag prestera för att ta en plats (i OS). För vi har så starkt lag nu och jag ska inte kunna glida in på ett bananskal till ett mästerskap igen. Nu kommer jag behöva kämpa mer och prestera för att ta mig till OS, säger Halfvarsson.

32-åringen tror att han ska åka Tour de Ski vid årsskiftet, men har inte diskuterat det ännu med sin tränare.

ARKIV: Halfvarsson ser slutet: ”Då kan det vara sista säsongen” (26 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.