Foto: TT Nyhetsbyrån

Calle Halfvarsson: ”Då kan det vara sista säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen var tung för Calle Halfvarsson, 32. Om OS-säsongen 2021-2022 blir likadan kan den mycket väl bli karriärens sista.

– Skulle det vara så att det inte fungerar den här säsongen så kan det mycket väl vara sista säsongen, säger han till SVT Sport.

Calle Halfvarsson har tre mästerskapsmedlajer och tre individuella världscupvinster. Han målas också upp som en extrem råtalang. Men nu har han hunnit bli 32 år och de senaste säsongerna har han inte fått ut det han hoppats.

Tålamodet börjar tryta för Halfvarsson.

– Jag orkar inte hålla på hur länge som helst och gneta på om jag inte får några resultat, säger han till SVT Sport inför rullskidtävlingarna i Trollhättan.

För att fjolårssäsongen inte ska upprepa sig har Halfvarsson gått ner lite i träningsmängd och i princip uteslutit styrketräningen helt. Just nu har han motivation.

– Jag tycker fortfarande det är roligt. Det är lika bra att fortsätta. Så länge jag tycker det är roligt och att jag har någon chans att ta mig tillbaka till toppen så kommer jag att fortsätta. Den dag jag inte känner det så kommer jag nog att lägga skidorna på hyllan.

Har du varit nära att sluta?

– Nej, nära skulle jag inte säga att det har varit. Men jag måste börja prestera och få utdelning för all tid jag lägger ner. Men jag har svårt att ge upp, och det är ju positivt. Någonstans blir det också en ekonomisk fråga. Presterar man inte så blir det inga sponsorer och då kan man ju inte fortsätta.

Om vi ska fokusera mer på det positiva då, hur positiv kan den här säsongen bli?

Jag hoppas att det blir så positivt som det bara kan bli. Jag lägger ner all tid jag har på träning och satsar hundra procent mot OS. Jag hoppas alltid att det ska bli hundraprocentigt, men motgångar kommer jag nog få ändå. Det får man räkna med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.