Calle Halfvarsson efter sjukfrånvaron: ”Det är klart det är segt”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson har haft en tuff säsongsinledning. Två förkylningar sedan VC-premiären i Ruka har inneburit frånvaro från tävling, fram tills nu. I morgon inleds Tour de Ski och då står Calle Halfvarsson på startlinjen.

– Man tränar ju inte en hel sommar för att sitta och titta på när de andra åker, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Efter en fjolårssäsong med många stora besvikelser hade Calle Halfvarsson stora förhoppningar på säsongen 19/20. Men Calle har fått en jobbig start. Efter VC-premiären i Ruka drabbades Halfvarsson av en förkylning som höll honom borta från träningen och tävlan. När sedan förkylningen hade släppt så kom ytterligare ett bakslag, en ny förkylning och ny frånvaro.

– Jag mår bra nu men det är tråkigt. Man tränar ju inte hela sommaren för att sitta hemma och titta på när de andra åker. Det är klart att det är segt, säger Halfvarsson till SVT Sport.

”Har inga förhoppningar”

Nu är dock Calle Halfvarsson frisk och kommer att stå på startlinjen när Tour de Ski drar i gång i Lenzerheide. Men sveriges bästa manlige längdåkare har inte några större hopp om resultat i årets Tour de Ski.

– Det har inte blivit jättemycket träning så jag är ganska osäker på min form. Det blir väldigt speciellt jag har inga förhoppningar på den här touren och jag tror att jag måste tävla i gång mig. Vi får se hur det blir i morgon, jag tror inte jag kommer ha min bästa dag, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Calle Halfvarsson har haft återkommande problem med förkylningar som har satt käppar i hjulet för 30-åringen.

– Det känns som att jag har lätt att dra på mig virus och sånt. Jag försöker vara seriös och sköta handhygien när vi är ute och reser. Jag har nog aldrig haft en säsong där jag inte har haft en säsong utan förkylning eller några andra problem, säger Halfvarsson.

ARKIV: Här ställer Halfvarsson till det för sig (24 november 2019)

ARKIV: Efter VM-misslyckandet – Halfvarsson funderade på lägga av (11 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.