Calle Halfvarsson förhoppningsfull inför VM-sprinten

Publicerad

Calle Halfvarsson har inte haft den säsong han hoppats på. Men nu inför VM är han laddad, och han tror att han kan gå långt.
– Jag har höga förväntningar, säger han till SVT Sport.

I förrgår kom Calle Halfvarsson till Seefeld för att börja ladda upp inför VM som startar på torsdag. Och nu när han hunnit träna några pass och besiktigat banan så tror han att banan kan passa honom.

– Ja om jag gör allting taktiskt rätt som jag förhoppningsvis ska göra. Det är bra för mig att det är en lång backe, säger han.

Han har under förra året varit i just Seefeld och tränat tidigare, mycket för att vara redo för sprinten. En viktig del som tränats på är upploppet, som enligt Calle själv passar honom bra då det är kort. Men nytt för i år i Seefeld är att upploppet inte är lika kort som när de var där och tränade tidigare.

Tror på sig själv

Men trots det så har Calle Halfvardsson höga förväntningar på sig själv inför sprinten.

– Om jag gör allting rätt som sagt så hoppas jag att jag ska kunna göra något väldigt bra av det. Men det är många pusselbitar som ska falla på plats i just sprint, men det är bara att se till att göra det.

För 29-åringen är det inte de sista loppen i sprinten som är den största utmaningen.

– Det mest kritiska för mig är att ta mig förbi en kvart, sedan brukar det gå bättre i en semi och final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer