Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson står över helgens tävlingar

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson står över helgens världscuptävlingar i Planica. Det är ett bakslag efter förkylningen som sätter stopp för svensken.

– Vill inte riskera något när det gäller hälsan, säger landslagstränaren Mattias Nilsson till SVT Sport.

Calle Halfvarsson har varit igång med träning efter sin förkylning, men har nu fått ett litet bakslag med lättare förkylningssymtom. Han drar ner på träning i några dagar och står över helgens tävlingar för att säkra upp inför Tour de Ski. Calle ersätts av Olof Jonsson, Trillevallen SK.

– Han har haft en liten förkylning och har fått ett litet bakslag då han känt i bihålorna när han tryckt på lite. Då är det bäst att avvakta lite. Han ska vara hundra procent innan han tävlar igen, säger landslagstränaren Mattias Nilsson till SVT Sport.

I och med helgens inställda tävlingar så blir det tredje helgen på raken som Halfvarsson tvingas avstå tävlande.

– Det är väl klart att man inte vill ha en förkylning och inte en segdragen, men det är inget man kan göra något åt. Det är bara att jobba utifrån situationen nu, och säsongen är lång, säger Mattias Nilsson.

– Men det är klart att Calle vill ju tävla, så han hade helst varit med såklart. Men han vet ju hur det funkar och vill inte riskera något när det gäller hälsan.

Hur ser det ut inför Tour de Ski?

– Planen just nu är att han absolut åker touren.

KLIPP: ”Fy farao” – se när Olle hulkar efter sprintkvalet (14 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.