Calle Halfvarsson om Olsson: ”Mycket intressant”

Publicerad

Calle Halfvarsson ser med tillförsikt fram emot att få Johan Olsson, som han tidigare varit lagkamrat med, som tränare. – Det är mycket intressant, säger Halfvarsson om upplägget till SVT Sport.

Halfvarsson hade sjukdomsproblem och totalt sett en misslyckad säsong men blixtrade till vid vissa tillfällen och visade vilken toppförmåga han har. Efter Marcus Hellners besked om att karriären är över vilar ett ännu tyngre ansvar på Sågmyraåkarens axlar.

Olsson jobbar mot alla herrar

Nu blir det helt nya tränarnamn för de svenska skidherrarna. Mattias Nilsson, som under föregående säsong var tränare för landslagets träningsgrupp 3, kommer i år bli landslagstränare med fokus på distansherrarna. Fredrik Uusitalo, som varit tränare för träningsgrupp 2 i två år, kommer att fokusera på sprintherrarna.

– Det är riktigt intressant med två unga namn, funderar Calle.

Johan Olsson kommer att jobba mot samtliga herrar.
– Att han han kommer in i laget tror jag kommer att ge mycket energi och han har bra erfarenheter från sin egen karriär, säger Halfvarsson.

Den förre förbundskaptenen Rikard Grip blir landslagschef i den nya organisationen. Tillsammans med de olika tränarna har Grip tagit ut åkarna i de olika landslagsgrupperna, A-landslaget och B-landslaget som kallas Team Bauhaus.

A-landslag herrar:

Visa

Jens Burman, Åsarna IK,
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,
Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF,
Teodor Peterson, IFK Umeå,
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK,
Viktor Thorn, Ulricehamns IF,
Karl-Johan Westberg, Borås SK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer