Calle Halfvarsson Foto: Bildbyrån

Halfvarsson efter landslagskaoset: ”Tråkigt att han fick lämna så tidigt ”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla var ledsen över att landslagschefen Jonas Peterson tvingades lämna sitt jobb.

Calle Halfvarsson berättar att han också gillade den sparkade chefen.

– Det var tråkigt att han fick lämna posten så tidigt, säger han till SVT Sport.

Det blev bara fyra månader på jobbet för Peterson innan han fick lämna. Utnämningen var en del av en stor rockad bland ledarna som inte riktigt gick som man hade tänkt.

– Det är tråkigt att det blev sånt strul, att det har krånglat så mycket. Jag fick en bra bild av Jonas, det lilla som jag träffade honom. Det är tråkigt att han fick lämna posten så tidigt, säger Calle Halfvarsson.

Vilken är din uppfattning om varför det blev som det blev?

– Jag har faktiskt ingen aning. Vi skidåkare fokuserar mest på vår träning under sommaren och har fullt upp med det.

Hur har det hanterats av förbundet?

– Det blev ju inte som man hade önskat från första början. Resultatet av detta blev väldigt rörigt inom förbundet. Det kommer lösa sig ändå, men det är klart att det blev tråkigt det som hände.

Fjolårssäsongen slutade i moll för skidåkaren som blev sjuk under de sista tävlingarna i Kanada. 30-åringen var mäkta besviken efter VM och antydde att han funderade på att sluta.

– Säsongen var en trea eller en fyra på en tiogradig skala. Det strulade för mycket mot VM och jag fick inte någon drömöppning. Men tankarna om att inte fortsätta satsa var nog i stor besvikelse efter mästerskapet. När man inte får ut vad man har i spåret är det lätt hänt i min ålder att man funderar på om man ska fortsätta eller inte. Men det var bara just där under VM, sedan har inte de tankarna funnits. Jag är taggad för en ny säsong nu, säger Calle Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.