”Jag har aldrig varit så här still i 14 dagar” Foto: Bildbyrån / SVT

Charlotte Kalla bryter tystnaden: ”Tuffa dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla, som för lite drygt två veckor testades positivt för covid-19, bryter nu tystnaden i Vinterstudion.

– Det har varit tuffa dagar sedan jag insjuknade, säger Kalla.

Det var för drygt två veckor sedan som Charlotte Kalla fick ett positivt coronatest – något hon inte blev förvånad över. 

– Jag hade börjat känna mig hängig på träningen och det var rätt förväntat att det skulle vara positivt. Det var ingen kul känsla, och det har varit tuffa dagar sedan jag insjuknande, säger hon i Vinterstudion och fortsätter.

– Jag haft ganska milda symptom så jag är tacksam att det har funnits så pass mycket energi.

”Konstigt att vara stilla i 14 dagar”

Nu är Kalla friskförklarad och hon berättar att återhämtningen från covid-19 har varit annorlunda från en vanlig förkylning. Men Kalla säger att hon litar på sin kropp. 

– Min egna känsla är viktig. Det är konstigt att vara stilla i 14 dagar, det har jag aldrig varit tidigare. Men nu när jag startat träningen är känslan god.

Hur ser planen ut träningsmässigt nu?

– I dag ska in och köra ett tröskelpass, det ser jag verkligen fram emot. Jag vill träna lite mer på riktigt, och i dag är en dag som är ett steg i rätt riktning. Jag fokuserar här och nu och tar dag för dag.

”Min egna känsla är viktig”

Hur tränar du får att inte få bakslag?

– Min egna känsla är viktig. Sen är dialogen viktig som jag har tillsammans med ”Pliggen”, tränarna och de experter runt omkring. Sen följer vi också de fysiologiska mätvärden som man kan följa som puls och så vidare.

Vet nu när du kan vara tillbaka i tävling?

– Jag vet faktiskt inte, jag genomför den träningen jag får i dag och i morgon sen får jag köra vidare.

Att sitta på sidlinjen och titta på när världscupen nu dragit i gång är inget hon hade önskat.

– Inte den platsen jag hade hoppats på att vara just nu, men man får ta med sig energin och inspirationen som brudarna levererar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.