Charlotte Kalla inför VM: ”Det känns orättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kallas väg till VM har varit krokig.

Därför vill hon inte prata placeringar inför mästerskapet.

– Jag kommer att fokusera mycket mer på prestation än resultat, säger Kalla till SVT Sport.

I höstas var hon sjuk i covid-19 och när hon äntligen var tillbaka drabbades hon av ryggproblem. Charlotte Kallas medverkan i VM i Oberstdorf har varit i stor fara. Hon blev till slut uttagen till mästerskapet som startar 25 februari men målsättningen ser lite annorlunda ut i år.

– Det är bara att försöka göra de här förberedelserna som återstår så bra som möjligt och hoppas att säsongens bästa form infinner sig i Oberstorf. Men jag kommer att fokusera mycket mer på prestation än resultat, säger Charlotte Kalla till SVT.

Så du vill inte prata om placeringar?

– Nej, det känns lite orättvist. Men det känns som att det går framåt för varje dag så jag ser verkligen fram emot att dra iväg till Tyskland, säger hon.

”Går framåt”

33-åriga Kalla säger att formen känns god i nuläget.

– Just nu känns kroppen bra. Jag känner verkligen att det går framåt för varje dag. Jag har verkligen låtit kroppen återhämta sig efter Falun och inte belastat för hårt med träning.

Hennes stora erfarenhet, Kalla gör i år sitt åttonde VM, har hjälpt henne.

– Det skapar ett lugn. Jag kan känna en trygghet i att få ha en träningsplan jag vet flera gånger tidigare har gjort att formen kunnat spetsats till lite extra inför mästerskapen. Det är en stor trygghet att ha med sig.

KLIPP: Glädje för Kalla efter VM-uttagning (11 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.