Charlotte Kalla hyllar Daniel Fåhraeus. Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla om nye längdchefen: ”Blev jätteglad”

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagens träningspass i Nove Mesto fick Charlotte Kalla reda på att svenska skidförbundet fått en ny längdchef i Daniel Fåhraeus.

En person som Kalla känner väl från hans tid som ordförande i hennes klubb Piteå Elit.

Och hon hyllar den nye chefen.

– Jag blev jätteglad, säger hon om sin omedelbara reaktion.

Charlotte Kallas klubb är numera Piteå Elit. Daniel Fåhraeus är styrelseledamot där, och har tidigare varit ordförande i klubben.

En som tävlar för klubben är landslagsstjärnan Charlotte Kalla, som precis som allmänheten i dag fick reda på att Fåhraeus ska bli ny längdchef i svenska skidförbundet.

– Jag blev jätteglad när jag kom in från träningspasset och såg att vi fått mejl från Ola (förbundsdirektör Strömberg) om att Daniel ska bli ny längdchef. Det känns jättebra om jag ser till det jag fått uppleva i klubben Piteå Elit och jag tror verkligen att han kommer att greja det här galant, säger Kalla till SVT Sport.

Vad i ledarskapet är det du gillar?

Han har ett stort driv och engagemang och det betyder nästan allt. Sen ser han alltid möjligheter och är duktig på att vara tydlig med vad som gäller.

Vad känner du att han kan tillföra?

– Energi och struktur som jag tror är jätteviktigt för att bygga på lång sikt. Det är verkligen en guldgruva som skidsverige har nu med många motiverade talanger som kanske behöver vägledning om hur de ska kanalisera energin.

– Han har varit en stor boost i min satsning.

”Väldigt glad”

Daniel Fåhraeus blev glad när han fick höra Kallas reaktion.

– Men vad roligt att höra. Jättekul, det är en fantastisk person. Inte bara som skidåkare utan även som människa, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.